FC Hessleholm

Referat: Köpingebro IF - FC Hessleholm

DM F16 KIF - FC Hessleholm 4-2 (1-1)

Årets varmaste och soligaste dag. Tidig samling många såg trötta ut när de ramla in i omklädningsrummet.

Första halvlek tog det ca20 min för oss att komma in rätt i matchen. 15 min in så tappar vi Focus och Hessleholm tar ledningen genom en helomvändning och skjuter in bollen i Ida,s högra kryss.

Det är nu Köpinge töserna vaknar och de sista 20 min är det spel på motståndarnas planhalva, vi skapar ett antal mål chanser och har några hörnor men utan nätrassel. När det återstår fem min är det åter hörna, Denna gång blir det utdelning, Emina tar hörnan och bollen letar sig fram till Linas fötter och äntligen kom rasslet 1-1.

I andra halvlek fick vi möblera om, Mirelle F02 och Clara på innermitt, Emina mittback (Bea ryggproblem) och Jossan ytterback. (Alle gjorde illa knäet)

Andra halvlek börjar lite som den första att vi behöver lite tid att komma in i matchen. Men sen ångar vi på och radar upp ett flertal målchanser. Julia som är väldigt stark får äntligen utdelning och det står 2-1. Sen gick nog hela laget och drack kaffe!!! För bara någon min senare från ingenstans anfaller Hessleholm och vi är inte bestämda och låter de komma in i boxen där vi försöker rensa undan, men bollen studsar oturligt på en ljusblå spelare som sen passar bollen vidare i straffområdet och 2-2 är ett faktum.

Tjejerna letar rätt på taktpinnen och efter ett tag är vi rätt på det igen. Vi får en frispark strax över mitten på Hessleholm,s planhalva. Emina får ett perfekt tillslag och snyggt som attan placerar hon bollen säkert i det vänstra krysset 3-2.

De sista 10 min har Jossan en boll i insida stolpe, bollen far rätt ut i famnen på målvakten. Emilia får ett superläge men utan rassel. Sista målet är ett anfall från backlinjen via mittfältet fram till Julia som skickar in bollen till en Lina som kommer rusande som om hon var skjuten ur en kanonkula och suger in bollen och gör dagens sista mål 4-2.

När ni är fokuserar på rätt saker ser det riktigt bra ut. Viktigt att ligga rätt i sina positioner och inte jobba in i andras ytor. Mirelle F02 som debuterade på en svår position och som gjorde det mycket bra, med sig hade hon Clara som går på Duracell batterier, denna tjej slutar aldrig att springa och vinner mycket boll. Jossan och Jasse som fick debutera som ytterbackar klarade detta utmärkt.
Tycker att ni alla gjorde en bra insats. Ida får göra en kanon räddning på en frispark strax utanför målområdet.

Laget som spelade: Ida MV - Mathilda - Bea - Emina - Clara - lina - Jossan - Jasse - Emilia - Julia - Alle - Kajsa - Hanna N - Fanny - Erika F02 - Mirelle F02.